18 iunie

azi este ultima zi in care ne intalnim cu corpurile emoționale la timișoara. azi inima va bate mai puternic decât de obicei. pentru că pentru unii dintre noi va fi o premieră. ah ce fain o să fie! galeria Jecza a fost gazda unei saptămâni intense plină de întâlniri, experiențe noi și puternice. am văzut înmugurind lacrimi în colțul ochilor, am simțit inimele partenerilor mei de dans iar sărutul ne-a mișcat în spațiu. am dansat cu zmeele prin sculpturi, ne-am conectat unii la altii si ne-am oferit momente speciale. am vorbit despre noi și ne-am pus intrebări despre dans, viata și iubire.

Iti place de mine? Vrei să dansezi cu mine? Sunt Cosmin, sunt coregraf si expert in calatorii emotionale. M-am nascut in Brasov, acum locuiesc in Bucuresti. Mie imi place mult sa dansez cu zmeul. Ieri am pus un pariu si sper din inima sa-l castig. Ai incercat vreodata sa dansezi cu inima? Do you like to fly the kite? Do you like sushi or salata de vinere? Taco si kite, zmeul. Taco in Japanese means also Octopus. Did you ever saw the octopus dance? Eu sunt Dan, sunt IT-ist, alpinist si imi place la nebunie dansul contemporan. Eu sunt Sabina si lumea spune ca sunt cam nebună.Am trei căini, o pisică și un copil. Pe mine mă cheama Sara, am 14 ani și sunt emotivă. Mi-a fost frică că voi fi exclusă la acest atelier, însă nu s-a întâmplat așa. Si am scris acest text în timpul orei de chimie. Eu sunt Cristina, Cristina Daju și sunt dansatoare de tango. Unul din cele mai cele mai frumoase lucruri care mi s-a intamplat a fost calatoria la Buenos Aires. iubirea are gust? Oare cum ar fi să dansezi cu buzele?
 Ți-ar place să mă săruți în timp ce inimile dansează împreună? Eu sunt Dan, am fost in Maldive si am dansat cu rechini vegetarieni. Crezi că Dumnezeu iubește dansul? Exista oare dans fara atingere? Sunt Ana si n-am mai facut niciodata dans contemporan. Nu știu daca voi putea sa stau la tot atelierul. Vrei să dansezi în mine, vreau să dansez în tine? Numele meu e Bianca si sunt interesata sa urmez acest atelier de dans contemporan. Am 30 de ani, sunt plina de pasiune si entuziasm, fac Reiki si iubesc sa ma exprim prin intermediul dansului. La revedere nudiștii mei. Eu sunt Consuela și sunt actriță păpușar. Ai dansat vreodata pana la nebunie? Ti-e dor de vreo zi din copilarie? Iti iubesti viata? De ce? Numele meu este Mircea și sunt dansator de hip-hop. Dansul este pentru mine Descărcare, Eliberare, Descătușare”.  Eu sunt Cristina și dansul contemporan pentru mine este emotie, libertate si prilej.

Au trecut foarte repede cele 5 zile intensive iar azi e ultima zi. final act. ieri la finalul atelierului, dupa ce am dansat în celălalt corp, am vizionat impreuna cu dansatorii mei filmul ce este dansul contemporan, pe care l-am realizat anul trecut in Japonia in cadrul proiectului Eastern Connection. mi-a plăcut mult și in plus mi s-a parut cumva, foarte relevant pentru experienta noastră de acum. și brusc mi s-a făcut tare dor de Asia. mă tot gândesc daca sa dansez solo-ul meu despre #colectiv diseara. hmm nu știu ce să zic, mai am cateva ore sa reflectez la asta. in plus sunt curious cum o sa reactioneze publicul diseară la propunerile noastre. tu ce crezi?

* * *

Mai țineți minte cum e să te joci? Cum e să urmărești alunecarea zmeului pe cer? Cum să te imaginezi plutind, asemeni lui, înfruntând gravitația, să te strecori, mișcând lin brațele, printre lucruri… ? Țineți minte?

Astă-seară – sâmbătă, 18 iunie 2016, cu începere de la ora 20,00, la Galeria Jecza / Triade, Calea Martirilor 51/52,  coregraful Cosmin Manolescu și prietenii ce l-au însoțit, această săptămână în aventura numită Corpul emoțional, vă vor reaminti această poveste,  în cadrul „Zmeul sau ce este dansul contemporan”.

zmeul sau ce este dansul contemporan

performeri: Ana Adam, Sabina Bijan, Cristina Daju, Cristina Dumitru, Consuela Egyed, Alina Giurgiu, Dan Iachis, Sara Lazea, Raula Lăzărescu, Cosmin Manolescu, Mircea Pandele

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

mulțumiri speciale Sorina Jecza & Fundația InterArt Triade și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s