india emoțională

india emoțională 

taj3

prima dată am plecat în India în 2012 într-un impuls de moment. am plecat cu Ștefulici în ianuarie 2012 cand în București era frig și zapadă iar traseul a fost lung și complicat. călătoria a început într-un New Delhi foarte colorat unde regulile de circulație nu se aplică. era cât pe ce să facem infarct când mașina care ne-a luat din aeroport mergea pe cealaltă bandă și trecea cu 80 km/pe roșu. din capitala indiei am rămăs cu experiența întălnirii cu muzeul și personalitatea lui Gandhi…. a urmat întălnirea cu faimosul Taj Mahal (pe care dacă ajungeți acolo vi-l recomand să-l vedeți dimineața devreme sau seara înainte de închidere pentru ca alfel ești sufocat de miile de indieni care-l vizitează neîncetat) și cu templele kama-sutra de la Khajuraho pe care le-am vizitat cu bicicleta la apus de soare. insă ce-a mai  impresionantă întâlnire oraș a fost cu Varanasi, unul din trei orașe sacre de pe Gange. nu ai cum să uiți plimbarea cu barca la 5 dimineața pe râul sacru, miile de indieni colorați care se spălau în apa sacră plină de cenusă, lumânări și flori sau ceremoniile religioase de purificare de seară. ah și zborul zmeielor lansate de la înălțimea ghaturilor. de fapt e imposibil să poți uita mirosul dens de corpuri arse și imaginea apusului de soare de pe Gange…

 

img_0073

am continuat călătoria cu trenul spre Daarrjeling și Calcutta unde am descoperit o altă Indie foarte diferită și mult mai curată. n-am avut șansă să vedem munții Himalaya din cauza unei ceți dense, însa ne-am plimbat mult prin planațiile de ceai ne-au bucurat nasul și ochii. Următoarea escala a fost Rajasthanul unde am petrecut quality time, explorând palatele extravangante, mersul cu ricșa, întălnirile cu elefanții desenați și chai-ul indian. acolo am fost printre altele și monkey protector 🙂 următoarea etapa a călătoriei a fost Udaipur – orașul plin de palate imperiale și de locații a la James Bond. am stat într-un fost palat princiar, într-o suită care avea o terasă proprie (cu un jacuzi nefuncțional în care ne tolăneam la soare). ne culcam și ne trezeam cu o imagine superba a orașului în departare….

img_0033

teacalătoria noastră indiană s-a finalizat, cum oare, în Goa la vila Rivercat, departe de lumea civilzată, între palmieri, pisici, budhha, nisip și apă. și unde toata lumea făcea yoga. când la final m-am urcat în avionul care urma să ne aducă înapoi în țară mi s-a făcut brusc dor de India. și am știut că o să întorc candva. au trecut 4 ani de atunci însă dorul de India n-a trecut. așa că anul astă m-am hotărât să revin, de această dată cu un grup de oameni frumoși, într-o nouă (re)întălnire cu India emoțională. călătoria noastră va începe de data asata în Goa și se va finaliza în Kerala, ținutul masajelor și tratementelor ayurvedice. vom dansa cu natura și nisipul, vom medita la apusul soarelui și vom descoperi oameni, locuri și culori noi. iar cuvântul de ordine va deveni curând – Namaste!

img_0069

You must be the change you wish to see in the world (Mahatma Gandhi).

One thought on “india emoțională

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s