#dancingthecity

desi am revenit recent din SUA, unde am am avut 2 reprezentatii cu [Fragile] si 2 ateliere de dans contemporan, corpul si inima mi-a ramas in Portugalia unde timp de 3 saptamani am explorat performativ si dansat de zor in locuri diferite ca atmosfera cu oameni vechi si noi. a fost supercool si intens. primul proiect s-a derulat la Faro, in inima regiunii Algarve unde in cadrul festivalului “Encontros do Devir” am beneficiat de o rezidenta oferita de Devir/CAPA un centru de arte performative din Algarve care organizeaza o stagiunea anuala de evenimente, spectacole si rezidente.

 

prima saptamina – #dancingthecity –  a fost dedicata unui retreat de dans contemporan la care au participat 11 dansatori, actori si amatori de dans care a fost organizata in cadrul proiectului “publicul e scena” sprijinita financiar de AFCN prin care am putut oferi 3 burse unor artisti care si-au dorit sa lucreze cu mine – Alina Usurelu  (care a documentat in acelasi timp rezidenta cu niste poze superbe), Judith State si Idris Clate. Am lucrat cam 5-6 ore/zilnic fie in studioul de dans sau pe strazile din Faro. intr-una din zile am performat si in trenul care ne-a dus la Tavira, pe una din frumoasele plaje salbatice Ilhas de Tavira. Plaja era aproape pustie (doar niste surferi se luptau cu valurile) si plina de o ceata valuroasa. dupa o scurta sesiune de dans pe plaja ne-am aruncat goi in valurile care se spargeau cu zgomot. ce senzatie faina de libertate…la intoarcere in Faro, Claudiu ne-a performat un solo plecand de la obictele noastre persoanale, care i-a adus aplauze la scena deschisa. si un premiu bine-meritat de 125 Euro (stransi din donatiile noastre) pentru proiectul pe care l-am experimentat. am lucrat cu fragilitatea, valurile, libertatea si privirea. experienta locurii in Teatrul CAPa fost fantastica, ce poti sa-ti doresti mai mult decat sa iesi din camera ta si sa te apuci imediat de dans. iar la parter sa ai o sala de spectacol…

 

This slideshow requires JavaScript.

seara am avut sansa sa vedem si 3 spectacole de dans prezentate de artisti din Brazilia, Austria si Portugalia/Nigeria in cadrul festivalului Encontros care au ca tema comuna identitatea. mie, cel mai mult mi-a placut spectacolul din Brazilia ” Boca de Ferro” prezentat de Marcela Levi & Lucía Russo, o piesa ritualica, infernal si extrem de emotionala. mi-a placut si fragmente din piesa austriacului Simon Meyer, care cu mult umor (si amor) vorbeste despre istoria sa personal a si a tarii sale de origine. iar dupa spectacole am ramas in continuare la discutíi lungi pe marginea dansului…

retreatul de dans s-a terminat cu un explorare performativa la care au participat cei 12 participanti la retreat si peste 20 de persoane din Faro. am dansat cu strainii sub forma unui flashmob durational care s-a terminat cu un drink si tapas la Aperitivo, unul din locurile favorite ale grupului. dupa ce participantii la retreat au plecat s-a asternut linistea. am ramas doar cu Judith si cu Idris si am continuat sa lucram impreuna la unele din temele abordate in prima saptamina. la care am adaugat si lucruri noi. ce pot sa spun, a fost o rezidenta foarte creativa si am gasit cateva idei faine pentru proiectul dans#wanderer pe care-l vom realiza impreuna in aceasta vara/toamna.

 

multumesc #devircapa si #afcn pentru aceasta rezidenta speciala. le multumesc in egala masura si tuturor participantilor curajosi – Alina, Andreea, Claudiu, Catalina, Elena, Iulia, Idris, Jenny, Judith Claudiu, Catalina, Ramona precum si tuturor locanicilor portughezi care s-au bucurat impreuna cu noi de explorarile performative.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s